10 Aylık Gelişim

Yaptı: Annesiyle "hoooppp ve çığlık atmaca"oynuyor

''Hoooppp''oyunu oynuyor. Ben hooppp dediğimde oturur pozisyondayken kendini geriye doğru benim ellerime bırakıyor, anneside boynundan öpücük alıyor,sonra tekrar kalkıp kahkahalara boğuluyoruz birlikte.Birde ''çığlık atma''oyunumuz var ki evlere şenlik.Ben çığlık atıyorum,oğlum çığlık atıyor,çığlık çığlığa kalıp annesiyle birlikte kahkahalara boğuluyor.Yakında komşu teyzeler kapıya gelir, annesi için sen bu çocuğa bağırıyorsun diye,oysa bilmiyorlar ki biz oyun oynuyoruz.
23 Ağustos 2012 Perşembe

İlk kez: Birşeyler anlatmaya çalışıyor''

bjcndsnkçcjkncm nbnckewnjknk hvxcd''bişiler anlatıyor ama biz henüz anlamıyoruz.Çok geveze olacak annesi gibi. Babası annesinin bu tatlı dili güler yüzü olmasaydı evlenir miydin?hıhhh :P Sanırım yürümeden önce konuşmaya başlayacak.
23 Ağustos 2012 Perşembe

İlk kez: Alkış ve bay bay yapıyor

Artık ''alkış'' ve ''bay bay''yapmayı öğrendi.Artık sabahları babasını işe uğurlarken bay bay yaparak uğurluyor.Annesinin de çok hoşuna gitmiş olmalı ki sabahtan akşama kadar alkış yaptırıyor.
24 Ağustos 2012 Cuma

İlk kez: Tutunarak kalkıyor ve çekmeceleri, dolapları karıştırıyor

Her yerden tutunarak çok kolaylıkla ayağa kalkabiliyor, daha tehlikeli olmaya başladı.Nerde çekmece ve dolap var kaan efendi orda.Hatta bu sabah mutfağı toplarken,gizlice yatak odasına kaçıvermiş ve gardolabın çekmecesini olduğu gibi dışarı boşaltmış.Bi gittim,şaşkınlıklar içindeyim ama küçük sıpam hiç birşey olmamış gibi annesine bile hiç pas vermeden boşaltmaya devam etti.Ordan yeni hedefi portmantoydu,doğruca oraya yol alıp,ayakkabı dolabını açıp kapatmaya başladı.Ama eli sıkışacak diye tırsmıyor da değil hani ama yaramazlık oğlumun göbek adı, vazgeçmek olmaz.
24 Ağustos 2012 Cuma

İlk kez: Bardaktan su içti

Bardaktan su içti.
27 Ağustos 2012 Pazartesi

Yaptı: Evi keşfetmeye başladı

Mutfak dolaplarını,çekmeceleri,dip köşeleri karıştırmaya başladı bile :)Annesinin işi var küçük sıpayla,annesi sen istemesende o çok seviyor karıştırmayı,evi keşfetmesi lazım.
04 Eylül 2012 Salı

İlk kez: 

Elleri ve bacakları üzerinde maymun misali yürüyor

Her yerden tutunarak kalkıyor

Oturmak için totosunun üzerine düşerkende bir kaç saniye tay tay durup öyle düşüyor.

Ben artık emekleme ve sıralama olayını aştı çoktan, artık emeklerken elleri ve bacakları üzerinde maymun gibi yürüyor, sanırım ayağa kalkma çalışmaları içerisinde.Bu arada her yerden tutunarak rahatlıkla kalkıyor,duvar,koltuk,vitrin camı hiç farketmiyor.Oturmak için totosunun üzerine düşerkende bir kaç saniye tay tay durup öyle düşüyor.
04 Eylül 2012 Salı

Büyüdü: 

Boy: 72cm Ağırlık: 9,50kg Baş çevresi: 45cm 
04 Eylül 2012 Salı

Yaptı: Müzik duyunca alkış yapıyor

Müzik duyunca alkış yapıyor ve çok mutlu oluyor.
05 Eylül 2012 Çarşamba

İlk kez: Seyahat nedeniyle babasından üç gün ayrı kaldı

Babasından ayrı 3 gün geçirdi.Babası iş nedeniyle önce Paris'e ordan da Almanya'ya gitmek zorunda kaldı.Babasını temsilen babaannesi geldi, bizi yalnız bırakmamak için.
10 Eylül 2012 Pazartesi

İlk kez: Üstten ön iki dişi çıktı

Nihayet ilk 2 dişinden 4 ay sonra üstten 2 dişide çıktı.Toplam 4 dişi oldu.Aylardır ne zaman çıkacak diye merakla bekliyorduk.3 gündür huysuzdu,annesini canından bezdirdi,uyumak istemiyor,durup dururken ağlıyor.Allahtan ateşi ve gece saat başı uyanmalarım olmadı
11 Eylül 2012 Salı

Yaptı: Annesine şımarıklık yapıyor

Annesi salonun ortasına uzanınca, onun üstüne kapaklanmaya,sırnaşmaya,şımarıklık yapmaya,ce ee oynamaya bayılıyor.Annesinin heryerini öpüyor,yanağını,kolunu,bacağını nereyi çıplak bulursa öpüyor(öpme derken emme).Oynarken annesi aniden sesler çıkarınca kahkahayı basıp, annesini taklit ediyor.
14 Eylül 2012 Cuma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...