Çocuğunuz Uzun Boylu Olmak İçin Neler Yemeli?


Brokoli  

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve vücudun korunmasında başrol oynayan brokoli, çocuğunuzun boyunun uzamasını sağlayan önemli bir sebze. Çocuklar tarafından çok sevilmese de belirli sıklıklarla tüketilmesi öneriliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar, sevilmeyen besinlerin belirli bir düzenle tüketilmesinin zaman içerisinde tüketime alışmayı sağladığını gösteriyor.

Kuru meyveler

Kuru meyveler iyi bir kalsiyum kaynağı. Bu nedenle boy uzamasını sağlıyor. Ara öğün olarak veya süt ile birlikte tatlı ihtiyacını gidermek için çocuğunuza tükettirebilirsiniz. Kuru meyvelerin tüketim miktarı önemli. Çünkü fazla tüketilirse, kilo sorununa neden olabiliyorlar. Gün içerisinde 4-5 kuru kayısı, 2 kuru incir, 1 avuç siyah kuru üzüm seçeneklerinden birinin tercih edilmesi yeterli oluyor.

Süt

Süt ve grubu olarak genel bir isim altında toplansa da, sütün diğer süt ürünlerine göre çocuğunuzun boyunun uzamasında ayrı bir önemi var. Gün boyunca 2 su bardağı süt içilmesi boy uzamasını desteklemesinin yanı sıra çocuğunuzun kemik yapısının da güçlenmesini sağlıyor. Sütün boy uzamasını daha fazla desteklemesi için gece yatmadan içilmesi gerekiyor. Çünkü bu saatte içilen süt büyüme hormonunun salgılanmasını sağlıyor.

Süt ürünleri

İçerisinde kalsiyum bulunan bu grubun içerisine yoğurt, ayran, peynir giriyor. Özellikle yoğurt, çocuğunuzun sebze yemeği tüketirken tabağında mutlaka yer almalı. Peynir tüketmeyen çocuklarda peynir tüketimini sağlamak için peynirli börek veya poğaça hazırlayabilirsiniz.

Susam

En yüksek kalsiyum içeren besin olması nedeniyle çocukların beslenmesinde önemli olan susam, yağ içeriğinin yüksek olmasından dolayı tehlike taşıyor. Çocuklarınıza bazı günler ekmek yerine simit yedirebilirsiniz.

Soya Fasulyesi

Soya fasulyesi kalsiyum içeriği zengin olan besinlerden. Genellikle ülkemizde salata olarak tüketiliyor. Çocukların boyunun uzamasına katkısı olacak bu besinin ihmal edilmemesi gerekiyor.

Kaynak:  Form Sante Dergisi Mayıs 2012 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...