Balkabağı Çorbası


Malzemeler


  • 250 gr balkabağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • su (tavuk suyu da tercih edebilirsiniz)
  • kırmızı tatlıbiber,tuz
Hazırlanışı: Patates,havuz,soğan ve sarımsak soyulur.Orta büyüklükte parçalanır düdüklünün içine atılır.Mercimek yıkanır oda düdüklüye atılır.İsteğe göre tuz konur.Malzemelerin üstünü 2 parmak geçecek şekilde su konur ve düdüklüde 10 dk pişirilir.Sıcakken tereyağı çorbanın içine atılır isteğe göre baharat eklenir.İsterseniz blendır kullanabilirsiniz (küçük bebişlerin pütürlü yemeye alışması için çatalla ezilerek verilebilir)

Not: Balkabağının besleyici değeri ve doğal tadı, bağırsakları çalıştırması, beta karoten içermesi vb sayısız yararları olduğundan mevsiminde kaçırılmaması ve stoklanması gereken bir yiyecek.

Bu tarifi Nurtiria'dan sevgili ema (emine) "Bebeklerde Sağlıklı Beslenmeye Dair Herşey" gurubunda "Favori çorbalar" adlı konu başlığında bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ederim.Güzel tariflerinin devamını bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...