Kolay Poğaça Tarifi


Malzemeler

2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram erimiş tereyağ veya margarin
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi :

250 gram peynir maydanoz karışımı

Hazırlanışı: Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün. Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun (hamur fazla sert olursa poğaçalar kurur ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli).

Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra, peyniri iyice ezin, maydanozu da incecik kıyıp peynirle karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde elinizde açın peynirli harcı içine koyup ağzını kapatın. Ek yeri yan tarafa gelecek şekilde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.Dilerseniz üzerine çörekotu yada susam serpiştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Püf Noktaları:
Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına çok az pekmez katarsanız poğaçanızın daha güzel kızardığını göreceksiniz.

Yumurta sarısı karışımı poğaçanın her tarafına değilde sadece orta kısımlarını sürüp yan kısımlarına sürmezseniz daha iyi kabarmasını sağlarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...