Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Açılır

  • Bebeğinize akşam yatmadan önce bol buharlı bir banyoda ılık duş aldırabilirsiniz.Buhar oluşturmak için benim kullandığım yöntem banyonun duşakabin kapılarını ve banyo kapısını kapatıyorum,suyu önceden çok sıcak olarak açarak içerinin buharlaşmasını sağlıyorum.Buhar üst solunum yollarının rahatlamasına ve gece rahat uyumasına yardımcı olacaktır. 
  • Gece uyurken yüksek yastıkta yatırabilir yada yatağın baş tarafını şiltenin altından yükseltebilirsiniz.
  • Soğanı ikiye bölerek başucuna hatta burnuna çok yakın bir yere koyup kokusundan fayda sağlayabilirsiniz.Soğanın güçlü kokusu aynı mentol gibi, burun tıkanıklığını açmak için etkili bir yöntemdir.
  • Soguk buhar makineniz varsa odasında soğuk buhar uygulayabilirsiniz veya odayı nemli tutmak adına kalorifer peteğinin üzerine bir kap su koyabilirsiniz yada kalın bir havluyu ıslatıp kalorifer peteğinin üzerine serebilirsiniz.Kalorifer havluyu kuruttukça gece kalkıp tekrardan ıslatmanız gerekebilir.
  • Yarım bardak ılık suda erittiğiniz yarım çay kaşığı tuzu burnunuza damlatarak tahrişi azaltabilir ve burun tıkanıklığını hafifletebilirsiniz. Evde damlalık varsa damlalıkla damlatabilirsiniz yada çay kaşığıyla veya enjektörle de damlatabilirsiniz.Bir burun deliği için 2-3 damla yeterli olacaktır. Etkisini göstermesi için bebeğinizin başını bir kaç dakika geriye doğru tutun.
  • Bebeğiniz hala emiyorsa anne sütü de damlatabilirsiniz.
  • Odasını sık sık havalandırmanız en önemli etkenlerden biridir.
  • Açık hava burun tıkanıklığına iyi gelebilir, dışarı çıkarıp hava aldırma şansınız varsa açık havaya çıkarabilirsiniz.En kötü ihtimal balkona bile çıkarsanız etkisini gösterecektir.
  • Bebeğinizin burnuna serum fizyolojik damlatarak, ardından burun aspiratörü ile temizleyebilirsiniz.
  • Bebeğinize bol bol su içirin ve C vitamini destekli beslemeyi unutmayın.
Benim bildiğim yöntemler bunlar, peki sizler hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Yorumlarınızı yazarsanız takip eden annelerimizde faydalanmış olurlar.
Geçmiş olsun...

"Bebeklerde Öksürük İçin Doğal Yöntemler" öğrenmek için buraya tıklayınız.
"Bebeklerde Balgam Nasıl Söktürülür" öğrenmek için buraya tıklayınız.


Not: Benim yazdıklarım sadece tavsiye niteliğindedir.Teşhis ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.

Sevgili anneler "Bebeğimin Güncesi" olarak bizi buralardan da takip edebilirsiniz;
Facebook sayfamız: https://www.facebook.com/KaaninGuncesi
İnstagram adresimiz:http://instagram.com/bebegimin_guncesi
Paylaşım grubumuz: https://www.facebook.com/groups/537990606274830/
Grup içeriği: Montessori uygulamaları, çocuklar için aktiviteler, bebeklerde yeme sorunsalı/yeme alışkanlıkları, bebeklerde beslenme, bebeklerde uyku sorunları, bebeklerde hastalık gibi bir çok konuda annelerimizle birlikte paylaşımlarda bulunuyoruz.Kısacası bebeğe dair herşey...

Çilek Butik Pasta olarak buralardan takip edebilirsiniz;


                                     


9 yorum:

  1. Bu güzel bilgiler için teşekkürederim.Bizim en büyük sorunumuz burun tıkanıklığı,enfeksiyon yok dr.umuz alerjik olabilir dedi burun sprayi verdi ama ben kullanmıyorum. Buhar makinasının hiç faydası olmuyor ben serum fizyolojik damlatıp temizliyorum ama gece yeniden tıkanıyor. okaliptüs yağı fikri çok hoşuma gitti hemen denemeliyim umarım faydası olur. Genelde burnu kuru bunu nasıl gidermeliyim bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pınar Doğan rica ederim, diliyorum yazdığım bilgiler faydalı olur.Buhar makinası direk olarak etki etmesede odanım nemli olmasını sağlayabilir.Yazımda da belirttiğim gibi buhar makinası yerine kalorifer peteğinin üzerine ıslak bir havlu ile bile bu sağlanabilir.Okaliptus yağı burnun açılmasında gerçekten etkili oluyor bizde.Burnun kuru kalmasını engellemek içinde burnun iç çeperini yağlayarak burundaki nemin buharlaşmasını sağlayabilirsiniz.Böylece kuruma olmaz.Bu yağları eczaneden temin edebilirsiniz, kulak çubuğuyla 2cmlik girişe uygulayabilirsiniz.Bu yağı sabah kalktığında ve akşam yatmadan önce uygulamanız yeterli olabilir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. anne sütü dahada yapış yapış olmasına yardımcı olmaz mı ?

    YanıtlaSil
  5. bu bilgiler buyukler icinde gecerlimi ki acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyükere evde yapılan tuzlu su iyi geliyor

      Sil
  6. Havlu ıslatmak astıma yol açıyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...