Kornişon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Malzemeler

3 kilo taze tarla salatalığı yada kornişon salatalık (Salatalıklar parmak kalınlığını geçmesin)
1 orta boy havuç
1 baş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
2 su bardağı sirke
5 yemek kaşığı iri tuz
1 dilimlenmiş limon
1 yemek kaşığı kadar nohut
Yaklaşık 8-9 bardak su


Hazırlanışı: Salatalıklar güzelce temizlenir ve salatalıkların üzerinde bir kaç yerine iğne yada bıçak ucuyla küçük delikler açılır.Maydanoz yıkanır. Sarımsaklar ayıklanır. 5 kg.lık bidon yada kavanozun içine salatalıklar ve doğranmış havuçlar sıkıca yerleştirilir.İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirilir.Nohut, sarımsak aralara atılır. En üste maydanozlar doğranmadan konur. Tuz, sirke ve su karışımı tuz eriyene kadar iyice karıştırılır. Ağzına kadar bu karışımla doldurulup kapağı kapatılır. Doğrudan güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilir. Oda sıcaklığında 3-4 hafta, suyunu zaman zaman savurarak bekletilir. 3-4 hafta sonra turşunuz hazır.Afiyet olsun.

Not:Aroma vermesi açısından içine kereviz yaprağı da koyabilirsiniz.

Diğer "Kışlık Gıda Hazırlıkları" tariflerimi buradan inceleyebilirsiniz.
"Buzluğa Neler Konur" buradan inceleyebilirsiniz.

Sevgili takipçilerim salatalık turşusu tarifini nasıl buldunuz? Sizler nasıl yapıyorsunuz? Bildiğiniz püf noktalarını yorum kısmında paylaşalım lütfen...

                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...