Çocuklara Kıymalı Yumurta Tarifi

Öncelikle belirtmek istiyorum ki oğlum şuanda 27 aylık ve kahvaltısını bizimle birlikte yaptığı için ben bu tarifi aile boyu miktarlarda yapıyorum ama siz bebeğinize göre miktarlarını düşürebilirsiniz.Ayrıca bebeğiniz için hem doyurucu hemde protein açısından oldukça zengin bir tarifdir.Yanında birde portakal suyu ile bebeğinize servis ederseniz besleyiciliğini daha da artırmış olursunuz.

(1yaş üstü bebekler için)

Malzemeler:

200gr.kıyma
3 adet yumurta
1 adet kuru soğan 

Tereyağ,tuz,kimyon
2 adet yeşil sivri biber (bu tarifi kış aylarında yapıyorsanız sivri biber katmayınız)
2 adet domates (ben bu tarifi kış ayında yapıyorsam, yaz aylarında evde kendi yaptığım domates sosundan katıyorum, domates sosunuz yoksa katmayabilirsinizde)

Hazırlanışı: Öncelikle
 kıymamızı tavada karıştırarak bir güzel kavuruyoruz, sonra tereyağını, yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavrulduktan sonra domatesleride ilave ederek kıymamızı pişiriyoruz (domates kullanmamdaki en büyük amaç kıymalı yumurtamızın kıvamını yumuşak tutması açısından,sert olursa bebeğiniz yemeyebilir). Ayrı bir kapta yumurtamızı çırpıyoruz içine kimyon ve tuzunu katıyoruz.Yumurtamızı kıymalı harcın üzerine döküyoruz ve yumurtalar pişdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.Kıymalı yumurtamız hazır.Sıcak servis edelim.Afiyet olsun...

Bebekler için diğer kahvaltı tariflerimi buradan inceleyebilirsiniz.

Tarifimi nasıl buldunuz?
Sizlerinde bebeğiniz için değişik kahvaltı tarifleriniz varsa lütfen yorum kısmına yazarsanız hem ben, hemde takip eden annelerimiz faydalanmış olacaklardır.Şimdiden teşekkürler.

Sevgili anneler "Bebeğimin Güncesi" olarak bizi buralardan da takip edebilirsiniz;
İnstagram adresimiz:http://instagram.com/bebegimin_guncesi
Facebook sayfamız: https://www.facebook.com/KaaninGuncesi 

Paylaşım grubumuz: https://www.facebook.com/groups/537990606274830/
Grup içeriği: Montessori uygulamaları, çocuklar için aktiviteler, bebeklerde yeme sorunsalı/yeme alışkanlıkları, bebeklerde beslenme, bebeklerde uyku sorunları, bebeklerde hastalık gibi bir çok konuda annelerimizle birlikte paylaşımlarda bulunuyoruz.Kısacası bebeğe dair herşey...

                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...